Nieuwe voordeur kopen? De belangrijkste aandachtspunten

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe voordeur? Dan is het goed om rekening te houden met een aantal belangrijke aspecten. In dit blog vertellen we je welke aspecten dat zijn, lees dus snel verder en doe er je voordeel mee!

De look en feel van de voordeur

In principe heb je twee type woningen: moderne woningen en woningen met een landelijke uitstraling. Als je een woning met een landelijke uitstraling hebt, dan is een houten voordeur het mooiste. 

Andersom is een voordeur gemaakt van aluminium mooier bij een woning met een moderne uitstraling. Kijk dus welke look en feel je met de voordeur wilt nastreven en neem dat mee in je overwegingen.

Het materiaal: aluminium of hout?

Naast de uitstraling van hout en aluminium, spelen de eigenschappen van deze materialen een rol bij het maken van een keuze voor een voordeur.
Zo zijn aluminium voordeuren in principe onderhoudsvrij. Je hoeft ze alleen zo nu en dan met een sopje af te nemen, zodat ze schoon blijven. Bovendien zet aluminium niet uit, waardoor je minder snel last krijgt van tocht en kou als de winter zijn intrede doet.

Voordeuren van hout zijn relatief goedkoop en in meer uitvoeringen leverbaar dan aluminium voordeuren. Het nadeel van een houten deur is dat je de deur eens in de paar jaar moet schilderen om het hout tegen de weersinvloeden te beschermen. 

Je kunt ervoor kiezen om het werk uit te besteden, maar houd er dan rekening mee dat je dus om de zoveel jaar een schilder moet betalen om je deur in goede conditie te houden.

Zet de voor- en nadelen van de verschillende materialen tegenover elkaar en bedenk wat voor jou het belangrijkste is. Neem ook dit punt mee bij het maken van je keuze voor een voordeur.

Isolatiewaarde

De gasprijzen zijn sinds vorig jaar extreem gestegen. Daardoor is isolatie van je woning, en dus ook van je voordeur, belangrijker dan ooit. En hier is er een duidelijke winnaar: aluminium voordeuren isoleren over het algemeen beter dan een houten voordeur. Al kun je natuurlijk bij een houten voordeur de hoeveelheidtocht en kou beperken door tochtstrips in het deurkozijn toe te passen.

De sloten van de voordeur

Niet alle deuren worden standaard met sloten geleverd. Daarom is het goed om ook even bij dit aspect stil te staan. Kijk goed naar de verschillende soorten sloten die je bij de voordeur kunt bestellen en zorg dat je op dit punt niet bespaard. Een inbraak zorgt namelijk niet alleen voor financiële schade, maar ook emotionele schade omdat er een vreemde in huis is geweest. Het kan gebeuren dat je daar nog lang last van hebt.

Oriënteer je goed

De reden dat we dit blog hebben geschreven, is om je te laten inzien dat er nogal wat zaken zijn waarmee je rekening moet houden als je een nieuwe voordeur gaat kopen. Neem daarom de tijd om je goed te oriënteren en de verschillende aanbiedingen van deurspecialisten met elkaar te vergelijken. Zo kom je tot een weloverwogen beslissing.
 

Terug naar overzicht

Tuinposter tips

  • Doe inspiratie op. Bent u van plan om uw tuin op te fleuren met een prachtige tuinposter? Weet u nog niet welke tuinposter u graag wilt gebruiken? Zorg er dan voor dat u wat inspiratie op doet. Bekijk de formaten en speur diverse collecties af zodat u voldoende idee├źn hebt voor uw tuin.
  • Een leuk geschenk om te geven. U kunt iemand aangenaam verassen door een tuinposter cadeau te doen. Dit is een andere draai van een prachtig cadeau waar iedere dag van genoten kan worden.
  • Hang hem goed op. Een tuindoek moet goed en strak opgehangen worden. Hierdoor kan de wind er niet onderslaan en huisdieren zullen minder snel jouw tuinposter kunnen beschadigen.
  • Pas uw tuin aan. Het wisselen van tuindoek gaat gemakkelijk en snel. Door uw poster regelmatig te wisselen, geeft u een compleet nieuwe draai aan uw tuin. Hierdoor kunt u het thema van uw tuin aanpassen en zal het tuindoek een echte eye-catcher zijn.
  • Gemakkelijk opbergen. Een tuinposter kan gemakkelijk opgeborgen worden. Deze rolt u op zodat er geen vouwlijnen in de poster ontstaan. Daarna bergt u hem gemakkelijk in uw garage op.
  • Het schoonhouden. Deze posters zijn zo ontworpen zodat ze tegen een goed stootje kunnen en gemakkelijk in onderhoud zijn. Wanneer het voor lange tijd niet regent, kunt u het doek schoonmaken met water en een doekje. Houdt daarbij bijtende en schurende poetsmiddelen achterwegen.
  • De locatie van de tuinposter. Voordat u gaat kiezen voor een tuinposter is het verstandig om de locatie van de tuinposter in uw tuin goed voor ogen te hebben. Houdt er dan tevens rekening mee dat u kunt kiezne uit diverse ophangsystemen.