Tuinposter materialen

Een tuinposter kan van verschillende materialen gemaakt worden. Iedereen kent de standaard tuinposters wel die gemaakt zijn van zeildoeken. Echter zijn er vele variaties op deze versie. Wij leggen hier uit welke materialen u kunt gebruiken en welke accessoires er gebruikt kunnen worden zodat uw tuinposter goed past bij de stijl van uw tuin.

Zeildoeken

Zeildoeken zijn het meestgebruikte materiaal wanneer er gekozen wordt voor een tuinposter. De afbeelding wordt met een speciale inkt op het zeil geprint. Deze inkt zorgt ervoor dat de afbeelding lang goed op het zeil blijft zitten. Een zeildoek is ideaal voor het gebruik van tuinposters omdat het materiaal weerbestendig is. Deze posters kunnen opgehangen worden met de standaard ringen die roestvrijstaal zijn. Wilt u liever een strakkere look hebben? Dan kunt u kiezen om zomen in de onder- en bovenkant van de poster te laten maken. De zomen kunnen gemaakt worden van hardhout, aluminium of roedes.

Plexiglas

U kunt ook kiezen om een tuinposter te laten bedrukkken op plexiglas. Dit is een manier om een minimalistische draai te geven aan uw tuinposter en een minimalistische look te creëren in uw tuin. Plexiglas is erg handig in gebruik voor een tuinposter aangezien ze weerbestendig zijn en het is gemakkelijk schoon te maken. Hang uw favoriete of meest memorabele moment van uw vakantie, trip of plek op en geniet iedere dag van een prachtige tuinposter.

Een tuinposter van aluminium

Een tuinposter kan ook afgedrukt worden op aluminium. Aluminium is uitermate geschikt voor tuinposters aangezien ze weerbestendig zijn en niet krom zullen trekken. Een aluminium tuinposter kan worden bevestigd tegen een muur met schroeven of met afstandhouders. Houd er wel rekening mee dat aluminium duurder is.

Canvas

Wilt u graag een foto ophangen in uw tuin onder een overkapping? Dan kunt u ook kiezen voor een foto op canvas te laten bedrukken. Dit is een goedkopere variant en zal prachtig hangen op een droge plek buiten. Canvas heeft wel het nadeel dat het niet weerbestendig is en absoluut uit de regen gehouden moet worden.

Bekijk de mooiste tuinposters op hout bij Fotoophout.nl >>

Tuinposter tips

  • Doe inspiratie op. Bent u van plan om uw tuin op te fleuren met een prachtige tuinposter? Weet u nog niet welke tuinposter u graag wilt gebruiken? Zorg er dan voor dat u wat inspiratie op doet. Bekijk de formaten en speur diverse collecties af zodat u voldoende idee├źn hebt voor uw tuin.
  • Een leuk geschenk om te geven. U kunt iemand aangenaam verassen door een tuinposter cadeau te doen. Dit is een andere draai van een prachtig cadeau waar iedere dag van genoten kan worden.
  • Hang hem goed op. Een tuindoek moet goed en strak opgehangen worden. Hierdoor kan de wind er niet onderslaan en huisdieren zullen minder snel jouw tuinposter kunnen beschadigen.
  • Pas uw tuin aan. Het wisselen van tuindoek gaat gemakkelijk en snel. Door uw poster regelmatig te wisselen, geeft u een compleet nieuwe draai aan uw tuin. Hierdoor kunt u het thema van uw tuin aanpassen en zal het tuindoek een echte eye-catcher zijn.
  • Gemakkelijk opbergen. Een tuinposter kan gemakkelijk opgeborgen worden. Deze rolt u op zodat er geen vouwlijnen in de poster ontstaan. Daarna bergt u hem gemakkelijk in uw garage op.
  • Het schoonhouden. Deze posters zijn zo ontworpen zodat ze tegen een goed stootje kunnen en gemakkelijk in onderhoud zijn. Wanneer het voor lange tijd niet regent, kunt u het doek schoonmaken met water en een doekje. Houdt daarbij bijtende en schurende poetsmiddelen achterwegen.
  • De locatie van de tuinposter. Voordat u gaat kiezen voor een tuinposter is het verstandig om de locatie van de tuinposter in uw tuin goed voor ogen te hebben. Houdt er dan tevens rekening mee dat u kunt kiezne uit diverse ophangsystemen.
© tuin-posters.nl 2024 / Overige partners / Tuinonderhoud partners / Privacy en Disclaimer / Sitemap