Tuinposter ophangsystemen

Er zijn diverse manieren om uw tuinposter op te kunnen hangen. Zo kunt u ervoor kiezen om alleen een poster te bestellen. Dit is een los doek waarmee u zelf kunt kiezen hoe u uw poster ophangt. Lijst hem bijvoorbeeld in of plak hem ergens tegen aan. Wilt u liever op een snelle manier uw tuindoek ophangen? Dan raden we aan om er een tuinposter ophangsysteem bij te bestellen.

Een poster met ringen

Met deze optie kunt u kiezen om ringen te laten plaatsen in de hoeken of door te laten lopen rondom het hele doek. Door de ringen kunnen de doeken op een stevige manier bevestigd worden. Door middel van schroeven en elastieken met haken kunnen deze tuinposters vastgemaakt worden aan schuttingen, palen, hekken of bomen.

Het gebruik van een tunnelzoom

Het kiezen voor een tunnelzoom in een poster betekent dat er aan de boven- en onderkant tunnels zitten. Dit doek kan opgehangen worden door middel van een touw of een stuk hout of metaal dat door de zoom gehaald wordt. Hierdoor is deze variant gemakkelijk te bevestigen aan muren, schuttingen en hekken. Door middel van schroeven en spijkers worden de posters bevestigd aan de muur.

Een tuinposter ophangsysteem met een frame

Een tuindoek met een frame geeft een robuuste look aan de poster. Wanneer deze besteld worden, zult u daarnaast ook ringen, spinhaken en een aluminium frame ontvangen. Echter kan het aluminium frame ook vervangen worden door een frame dat gemaakt is van bamboo. Dit is de meest complete manier van een poster bestellen en deze ophangen. Hierdoor is de ophanging perfect en zal uw tuinposter goed vastzitten.

Een houten frame

Als laatste kunt u ook kiezen voor een houten frame. De tuinposter wordt handmatig vastgezet op een houten frame. Door dit houten frame kan het wel zijn dat u uw poster niet goed op kunt hangen. Het is daarom verstandig om een klein ophangsysteem erbij te bestellen zodat deze op een handige en gemakkelijke manier opgehangen kan worden. Houd er wel rekening mee dat een poster met een houten frame niet in de directe buitenlucht kan hangen. Hang deze dus onder een afdakje.

Wilt u van uw saaie muur af? Ga dan voor een tuinposter van TuinDoek.nl >>

Tuindoek.nl de website voor al uw tuinposters

Terug naar overzicht

Tuinposter tips

  • Doe inspiratie op. Bent u van plan om uw tuin op te fleuren met een prachtige tuinposter? Weet u nog niet welke tuinposter u graag wilt gebruiken? Zorg er dan voor dat u wat inspiratie op doet. Bekijk de formaten en speur diverse collecties af zodat u voldoende idee├źn hebt voor uw tuin.
  • Een leuk geschenk om te geven. U kunt iemand aangenaam verassen door een tuinposter cadeau te doen. Dit is een andere draai van een prachtig cadeau waar iedere dag van genoten kan worden.
  • Hang hem goed op. Een tuindoek moet goed en strak opgehangen worden. Hierdoor kan de wind er niet onderslaan en huisdieren zullen minder snel jouw tuinposter kunnen beschadigen.
  • Pas uw tuin aan. Het wisselen van tuindoek gaat gemakkelijk en snel. Door uw poster regelmatig te wisselen, geeft u een compleet nieuwe draai aan uw tuin. Hierdoor kunt u het thema van uw tuin aanpassen en zal het tuindoek een echte eye-catcher zijn.
  • Gemakkelijk opbergen. Een tuinposter kan gemakkelijk opgeborgen worden. Deze rolt u op zodat er geen vouwlijnen in de poster ontstaan. Daarna bergt u hem gemakkelijk in uw garage op.
  • Het schoonhouden. Deze posters zijn zo ontworpen zodat ze tegen een goed stootje kunnen en gemakkelijk in onderhoud zijn. Wanneer het voor lange tijd niet regent, kunt u het doek schoonmaken met water en een doekje. Houdt daarbij bijtende en schurende poetsmiddelen achterwegen.
  • De locatie van de tuinposter. Voordat u gaat kiezen voor een tuinposter is het verstandig om de locatie van de tuinposter in uw tuin goed voor ogen te hebben. Houdt er dan tevens rekening mee dat u kunt kiezne uit diverse ophangsystemen.